Președintele PNL Ludovic Orban: Președintele Klaus Iohannis are prima șansă, este de departe candidatul care corespunde în cea mai mare măsura exigențelor care se impun pentru ocuparea celei mai importante funcții în stat, are recunoaștere internațională, practic este cel care a împiedicat ca România să fie capturata complet de clanurile PSD-ALDE, cel care într-un fel a ținut piept de doi ani și jumătate agresiunilor sistematice.În plus, președintele este un element de siguranță, de stabilitate, este un om care știe ce trebuie făcut, nu mai are nevoie de timp să învețe ce trebuie să facă un președinte. Este un om foarte riguros și devotat în exercitarea atribuțiilor de președinte”.

Coalitia majoritara PSD-ALDE, felul in care fac politica, mentalitatea lor asupra functiei publice. Faptul ca ei considera orice functie publica o sursa de privilegii, de avantaje si de putere pe care o folosesc in mod abuziv, in loc sa o considere o sursa de obligatii fata de semenii care le incredinteaza functiile respective.

Modul clientelar de gandire, lipsit de capacitatea de a gasi granita intre palierul politic – partidul – si institutia publica, tendinta permanenta de a transforma institutiile publice, de a le pune sub comanda politica si de a le utiliza in interes propriu sau in interesul unor grupuri din partid.

Felul acesta de a face politica este de fapt cel impotriva caruia lupt, el se gaseste cel mai pregnant in PSD, care este de fapt un avatar al fostului partid comunist, a fost apoi FSN, FDSN, a trecut prin foarte multe titulaturi, dar a ramas in sine un partid al stagnarii, al incurajarii defectelor oamenilor, un partid care intotdeauna a cultivat iluzii in populatia din Romania si care a incercat sa tina tara pe loc.

Va explic de ce am inceput asa interviul: de cateva zile, de cand a inceput campania electorala, deoarece odata cu declaratiile de candidatura am intrat in pre-campanie, in spatiul public disputa politica se vede intre PNL si Alianta 2020. Replicile se dau intre aceste doua forte, astazi de opozitie, nu intre PNL si PSD.

Nu cred ca este cazul meu, nici al PNL. Adversarul nostru politic este coalitia PSD-ALDE, care detine puterea, care in continuare o foloseste intr-un mod care cauzeaza daune grave sanatatii societatii romanesti si evolutiei ei ulterioare.

Sursa: http://www.ziare.com/ludovic-orban/presedinte-pnl/tandem-sau-nu-cu-iohannis-noua-sustinere-pentru-kovesi-si-de-ce-psd-ramane-un-partid-de-temut-interviu-cu-ludovic-orban-