Preşedintele #PNL explică măsurile POPULISTE luate de Guvern prin OUG 114.  Niciun investitor, niciun business nu acceptă să piardă bani şi întotdeauna va transfera costurile noi apărute către clienţi. La fel se va întâmpla şi de această dată. PSD nu va reuşi să taxeze suplimentar băncile sau companiile de energie, ci doar pe consumatori, pe cetăţeni.

↗️ Ludovic Orban: “Perfidia şi cinismul Guvernului PSD-ALDE sunt ilustrate fidel de OUG 114, adoptată fără dezbatere publică, fără studii de impact, fără consultarea actorilor economici şi sociali afectaţi, CU ÎNCĂLCAREA FLAGRANTĂ A CONSTITUȚIEI ŞI A LEGILOR.
Ce urmăreşte de fapt Guvernul? Un singur lucru: să mai stoarcă nişte bani pentru acoperirea găurilor bugetare provocate de cheltuielile nesăbuite.
Cum vând Ordonanţa către public? Minţind că vor să reducă factura la gaz şi energie electrică prin plafonarea preţurilor la producători.
❗️ÎN REALITATE, efectul Ordonanţei va fi CONTRAR declaraţiilor publice. Preţurile la gaz şi energie electrică vor CREŞTE, pentru că ordonanţa instituie o taxă de 2% pe cifra de afaceri pentru producători, transportatori, distribuitori, traderi şi furnizori.
Cum să scadă preţul dacă tu, Guvern, obligi toate companiile să plătească această taxă?
❗️O altă mare MINCIUNĂ publică este taxa pe activele băncilor. Pentru public, Guvernul vinde imaginea de “mare luptător cu băncile lacome, care fac bani pe spinarea poporului”.
Ce se va întampla în realitate? Nicio bancă nu va mai putea face profit ca urmare a introducerii acestei taxe şi, fie îşi vor face bagajele, fie VOR MĂRI DOBÂNZILE şi comisioanele pentru a RĂMÂNE profitabile.
CINE va pierde? Tot cetăţeanul român şi firmele româneşti, care vor plăti dobânzi mai mari sau vor accesa mult mai dificil credite. Şi, nu în ultimul rând, va pierde GUVERNUL care se împrumută, constant, MASIV de la bănci.
Cine va plăti pentru costurile mai ridicate cu care se va împrumuta Guvernul? Tot cetăţenii, pentru că tot noi finanţăm şi girăm Guvernul prin intermediul taxelor si impozitelor plătite.
❗️Propaganda mincinoasă a PSD-ALDE mai atacă POPULIST şi pe administratorii fondurilor de pensii private din Pilonul 2. Sub aparenţa luptei cu aceştia, ei urmăresc un singur scop: să pună mână pe cele peste 11 miliarde de EURO aflaţi în conturile private ale deponenţilor, pentru a putea folosi banii acestora în iluzoriile parteneriate de tip public-privat iniţiate de guvernanţi şi pentru a READUCE cât mai mulţi contribuabili la Pilonul 1 de pensii, ca să facă rost de bani pentru pensiile aflate în plată.
CINE va pierde? Fiecare dintre cei peste 5 MILIOANE de contribuabili la Pilonul 2, care riscă să rămână FĂRĂ PENSIE suplimentară.”