ℹ️ Ludovic Orban, Preşedintele #PNL, despre presiunile făcute de liderii #PSD#ALDE pentru a se da noi Ordonanţe de Urgenţă în domeniul justiţiei:

⚠️”Infractorii care trag de sforile marionetelor aflate în Guvern pun la cale noi Ordonanţe de Urgenţă în domeniul justiției. Ați văzut soarta #OUG13, ați văzut soarta #OUG7. Ați văzut, în general, soarta tuturor actelor normative cu care au agresat cei care conduc, astăzi, #România, sistemul de justiție.
⚠️ De data aceasta lucrurile sunt mult mai grave. Trag un semnal de alarmă. În cazul în care acest #Guvern se încăpățânează să răspundă la comenzile infractorilor, să emită noi OUG împotriva independenței justiției, împotriva tratatelor pe care România le-a asumat, împotriva articolului 2 din Tratatul Uniunii Europene privitor la statul de drept, este iminentă declanșarea procedurilor pentru activarea Art. 7 din Tratatul Uniunii Europene.
⚠️ Există un risc major ca la nivelul Uniunii Europene să înceapă această procedură privitoare la România și am fi într-o situație penibilă, fără precedent, ca procedura privitoare la Art. 7, care duce la suspendare dreptului de vot al țării respective, să se declanșeze împotriva țării care deține Președinția Uniunii Europene.
↗️ De aceea, în Biroul Executiv, am luat decizia de a iniția o nouă moțiune împotriva Ministrului Tudorel Toader, moțiune care va fi depusă la Senat în cursul acestei săptămâni.
↗️ Într-un fel sau altul, trebuie să îi oprim!