ℹ️Ludovic Orban, Preşedintele #PNL, despre gafa diplomatică facută de Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României în Israel, deşi decizia aparţine exclusiv al Preşedintelui:

⚠️”Partidul Naţional Liberal solicită demisia premierului Dăncilă după gafa monumentală comisă în vizita particulară pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii.

⚠️Declarația făcută de premier generează noi consecințe negative asupra relațiilor internaționale ale României.
ℹ️De câteva luni există o echipă care se zbate pentru ca România să obțină statutul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate.

⚠️Declarația doamnei Dăncilă aruncă în aer toate eforturile făcute de diplomația românească pentru a obține această poziție onorantă pentru România de membru în Consiliul de Securitate.

⚠️La nivelul Uniunii Europene imaginea României va fi profund afectată, pentru că îi readuc aminte doamnei Dăncilă că nu vorbește în calitate de persoană particulară, ci vorbește în calitate de premier al țării care deține președinția Consiliului Uniunii Europene și că orice declarație face, o face din această poziție oficială.

⚠️Aici nu mai este vorba despre nedumeriri sau de ridicat din umeri, despre zâmbete condescendente la adresa multiplelor gafe făcute de doamna Dăncilă până acum. Aici nu mai este vorba despre confundarea capitalelor diferitelor țări în care ești în vizită, nu mai este vorba despre pocirea numelor unor premieri din țările cu care ai relații internaționale, este vorba despre o declarație pe un subiect extrem de delicat în care Viorica Dăncilă nu are nicio calitate pentru a angaja ţara.

ℹ️În conformitate cu Constituția României, conducătorul politicii externe, cel care în ultimă instanță ia deciziile legate de politica externă, este Președintele României.”