În realitate, după administrațiile PSD succesive din fruntea orașului, nu se mai poate regenera mare lucru deoarece găștile din jurul primarului au distrus cam tot ce se putea distruge: zone istorice, zone protejate, parcuri și spații verzi, zone pietonale, stațiunea Mamaia și plaje. Toată Constanța a căzut în împletitura de interese a administrațiilor PSD, care a retrocedat orașul la bucată.
De aceea, îl întreb public pe domnul primar Făgădău, despre ce regenerare urbană mai putem vorbi în Constanța când orașul a fost sluțit cu buldozerele și tăiat cu drujba de la un capăt la altul?
Ce proiecte se mai pot naște din betoanele rechinilor imobiliari, ce urbanism mai poate modela orașul când de aproape 20 de ani de zile singura arhitectură acceptată este cea a comisioanelor și relațiilor, a urâtului profitabil, ce a îmbogățit întreaga camarilă?
Dacă vrem să mai dăm o șansă acestui oraș, chiar și acum în al 12-lea ceas, constănțenii trebuie să înțeleagă că este nevoie de alți conducători, de un alt primar și de un alt model de administrație. Clujul, Oradea, Alba Iulia, Aradul sau Sibiul sunt dovada că administrațiile liberale sunt model de succes și dezvoltare pentru comunitățile locale.”

Municipiul Constanţa suferă la multe capitole, încă sunt străzi neasfaltate, încă nu au toate şcolile săli de sport, nu sunt parcuri şi locuri de joacă pentru copii, dar primăria vrea să facă… regenerare urbană!
„Primăria municipiului Constanţa îşi propune să schimbe la faţă cartierele de blocuri construite înainte de anul 1989, staţiunea Mamaia, dar şi zona peninsulară. Pentru ca proiectul să se concretizeze, iar oraşul să arate din ce în ce mai bine, municipalitatea a apelat la ajutorul specialiştilor în urbanism ai Băncii Mondiale, în cadrul acordului de asistenţă tehnică încheiat în acest sens, care au prezentat deja un pachet de ghiduri cu propuneri pentru îmbunătăţirea spaţiului urban din oraşul nostru”, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.
Sursa: https://www.cugetliber.ro/stiri-social-constanta-ponosita-poleita-si-8221-de-expertii-in-urbanism-planuri-marete-pe-hartie-379039?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider+-+poza+mare&fbclid=IwAR1ldH483sug1ZroPs6kQwD1gG-XgnCp1tbf1Sb_4HF7WGFxNeG0Eun9FqM