Preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, spune că gestul extremiştilor maghiar, care au acoperit cu un steag al ţinutului secuiesc placa cu stema de pe sediul Ambasadei României din Budapesta, trebuie să genereze reacţii urgente din partea preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, iar premierul Ungariei, Viktor Orban, trebuie să se delimiteze de un gest care pune în discuţie însăşi unitatea UE.“Gestul extremiştilor maghiari trebuie să genereze reacţii urgente de la nivel european! Îi solicit preşedintelui Comisiei Europene, domnului Jean-Claude Juncker, să ia o poziţie publică pe marginea acestui eveniment regretabil prin care se pune în discuţie însăşi unitatea Uniunii Europene! Atitudinea instigatoare a grupării extremiste maghiare este inacceptabilă într-o Europă unită, fondată pe valori precum toleranţa, respectul faţă de drepturile omului, faţă de libertăţile fundamentale şi a statului de drept. Defăimarea simbolurilor naţionale este un act reprehensibil, cu urmări grave asupra relaţiilor diplomatice, iar săvârşirea unor astfel de acţiuni contravine flagrant cu prevederile Convenţiei de la Viena”, a declarat Daniel Buda, într-un comunicat de presă transmis luni.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/seful-pnl-cluj-daniel-buda-presedintele-ce-trebuie-sa-ia-atitudine-si-premierul-orban-sa-se-delimiteze-de-gestul-extremistilor-maghiari_