Klaus Iohannis: ”Avem așteptări legate de fondurile dedicate politicii de coeziune. Sunt mai multe fonduri care vin în această categorie, care pentru noi sunt vitale, pentru a atinge o convergență acceptabilă cât mai repede. De asemenea, pentru noi sunt foarte importante fondurile destinate agriculturii și pe aceste două capitole sunt foarte hotărât să negociez la sânge, cum se spune, ca să obținem cât mai mulți bani pentru România.
Dar sunt și anumite condiționalități care pentru noi sunt importante. De exemplu, flexibilitatea între fonduri ar fi foarte importantă pentru noi.

Este destul de complicat de legat finanțarea pe fonduri europene de statul de drept, însă trebuie să vă spun foarte clar din capul locului: România nu se opune acestui mecanism. Deci noi suntem de acord să se lege acordarea fondurilor de respectarea statului de drept, însă specialiștii mai au foarte mult de lucru până când elaborează criterii foarte concrete, care se pot aplica. ”

Citiți aici declarația integrală https://bit.ly/2Oy6bvu