ℹ️ Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat din nou pe liderul #PNLLudovic Orban, pentru funcţia de prim-ministru. Președintele Klaus Iohannis a declarat, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că alegerile anticipate sunt prima sa opţiune.

Klaus Iohannis: ”Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vină cu îmbunătățiri pe legislația electorală, pe măsuri economice, pe măsuri sociale, toate în interesul României și al românilor.
Pe de altă parte, avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări.
Întoarcerea la electorat este soluția corectă, este soluția care satisface nevoia de democrație în România. Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune. Am prezentat partidelor această opțiune. Majoritatea partidelor au nevoie de discuții interne în forurile lor pentru a lua o decizie în acest sens.
Dar, până atunci, cred că putem să facem următorul pas. După ce m-am consultat cu toate partidele și formațiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament.”

Citiți aici declarația integrală https://bit.ly/2UvTRzF