Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat ieri legea prin care televiziunile cu acoperire naţională şi locală vor subtitra filmele româneşti pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficienţe auditive, inițativa aparținând deputatei #PNL Adriana Săftoiu.

“În vederea asigurării dreptului de acces la serviciile media audiovizuale al persoanelor cu deficienţe auditive, serviciile de programe de televiziune cu acoperire naţională şi locală vor asigura subtitrarea în limba română a operelor audiovizuale româneşti, cum sunt filmele cinematografice sau filmele realizate pentru televiziune – seriale, foiletoane şi documentare”, prevede legea, care a fost iniţiată de deputatul Adriana Săftoiu şi susţinută de peste 50 de parlamentari din întreg spectrul politic.

Sursa: https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-22792597-iohannis-promulgat-legea-oblig-televiziunile-subtitreze-filmele-rom.htm?fbclid=IwAR21380CB7fYtSNNHauHxEM-3I_IFd3jIj0pLk_pyT5grusmFpkLIvg9Kk0#.W93IredjxmA.facebook