Președintele Klaus Iohannis, a primit-o pe Maia Sandu, Premierul Republicii Moldova, la Palatul Cotroceni, în prima vizită oficială a acesteia, de la preluarea guvernării în Moldova.

Klaus Iohannis: „România, în coordonare cu partenerii săi europeni, va susține deblocarea asistenței financiare a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, necesară investiției în reforme, dar și trimiterea de experți europeni, inclusiv, sigur, români, reluarea activității Comisiei bilaterale pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și alte asemenea măsuri.
Eu cred cu tărie că Uniunea Europeană, în conformitate cu angajamentele asumate față de Republica Moldova prin Parteneriatul Estic, prin Strategia Globală a Uniunii Europene, trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor cetățenilor din Republica Moldova, care în majoritate și-au exprimat sprijinul pentru agenda europeană, după cum s-a confirmat și la alegerile parlamentare din 2019.”

Citiți declarația integrală aici: https://pnl.ro/go/kmtGub