Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, solicită parlamentarilor puterii, PSD și ALDE, ca în bugetul pe anul 2019 să readucă la Arad banii confiscați de Guvern anul trecut de la fiecare localitate din județ!

La începutul anului 2018, județul Arad pierdea aprox. 45 de milioane de euro, prin votul parlamentarilor arădeni ai puterii, deși cu câteva zile înaintea votului aceștia promiteau că Aradul nu va pierde nimic. Cele mai consistente sume au fost confiscate de Guvern de la Primăria Arad (16 milioane de euro) și Consiliul Județean Arad (11 milioane de euro).

„Anul trecut le-am cerut parlamentarilor să ajute Aradul. Ce s-a întâmplat? Pe de o parte s-au dus la primari și le-au spus că nimeni nu va avea de suferit, pe de altă parte au contribuit chiar ei la confiscarea banilor arădenilor. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple! Ei, în loc să lupte pentru arădeni, au dat tot anul trecut sfaturi, au fost mai ocupați cu comunicatele de presă decât cu proiectele județului”, spune Iustin Cionca.

La rectificările bugetare din timpul anului, Aradul a primit mărunțiș. Județul este printre puținele din România care a contribuit cu sute de milioane de euro din TVA la bugetul de stat, dar a primit ZERO lei din această sumă, pentru a investi în nevoile arădenilor.

Sursa: https://www.ghidularadean.ro/stire/26404/iustin_cionca_%E2%80%9Eparlamentarii_psd_sa_lase_sfaturile_%C8%99i_sa_readuca_in_arad_banii_confisca%C8%9Bi_de_guvern%E2%80%9D.html?fbclid=IwAR2lXBSsr8dtRGmDtXdZtOw7OJfJfclanidh7mMzHl57HBe2tDEK32-w-rU