Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur (#PNL): „Ministerul Sănătății a transmis Consiliului Județean Suceava avizul privind înființarea unui spital de copii la Suceava. Spitalul va fi construit în trei ani, în curtea spitalului vechi, pe o suprafaţă de 3.750 de metri, cu demisol, parter şi cinci etaje, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 79 de milioane de euro.”

ℹ️ Spitalul de copii de la Suceava va avea 412 de paturi, 65 dintre acestea fiind pentru însoţitori.

ℹ️ De serviciile spitalului de copii de la Suceava ar putea beneficia şi pacienţii din Botoşani şi celelalte judeţe limitrofe.

ℹ️ Lucrările pentru construcţia acestui spital ar urma să fie finanţate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

ℹ️ Grija administrației #PNL pentru sănătate este dovedită și de faptul că unul dintre cele mai moderne spitale din România se află la Suceava. În perioada administrației #PNL, unitatea medicală a fost modernizată şi poate să concureze oricând cu spitale noi din ţară sau din străinătate.
Gheorghe Flutur: ”Secretul a fost simplu. Am pus un leu şi am cerut de la minister încă un leu şi aşa au văzut că noi am pus. Şi aşa, dintr-o schemă de 67 de milioane de euro alocaţi în zece ani, 56% am alocat noi, Spitalul, CJ şi Primăria, 25% fonduri europene şi diferenţa ne-a mai dat Guvernul.”

ℹ️ Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat recent, după o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, @Victor Costache, că a fost aprobată și construirea unui spital de oncologie în municipiul Suceava.