Premierul Ludovic Orban și vicepremierul Raluca Turcan au participat la preluarea mandatului de ministru al Educaţiei şi Cercetării de către Monica Cristina Anisie.
Ludovic Orban: ”Ceea ce nu am suportat la mulţi miniştri care au condus ministerul este că au schimbat regulile jocului pe parcurs. Orice modificare care urmează a fi făcută în ceea ce priveşte organizarea examenelor trebuie făcută la începutul ciclului, cu o perioadă de timp înainte, astfel încât să permită adaptarea fiecărui elev sau student la modificări.”
Monica Cristina Anisie: ”Îmi doresc foarte mult ca acest mandat să fie bazat pe ceea ce înseamnă transparenţă decizională. De aceea, întotdeauna mă voi consulta cu toţi partenerii noştri educaţionali. În primul rând, deciziile pe care le voi lua în cadrul ministerului vor fi ca răspuns la întrebarea: Ce aduce bun pentru elev, pentru student măsura pe care o voi lua? Întâi de toate mă voi gândi la calitate şi la predictibilitate. ”