Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Autorității Electorale Permanente pentru a analiza modul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale în turul întâi și a evalua măsurile necesare pentru turul al doilea.
Ludovic Orban: ”Au fost alegeri fără probleme, alegeri bine organizate, în care au fost incidente minore, atât în plan intern cât şi în diaspora. Totul a funcționat bine.
Foarte mulți oameni care au venit la vot au povestit că au fost uimiți complet că pot să voteze într-un mod uman, într-un minut, că nu au stat la cozi. Cred că e o reparație morală firească pe care trebuia să o facem către frații noștri. Și românii din diaspora sunt români și trebuie să avem grijă de respectarea drepturilor lor, să asigurăm condiții cât se poate de optime pentru a-și putea exercita dreptul de vot.”