Premierul Ludovic Orban: ”Biroul Politic al #PNL a stabilit poziţia partidului faţă de moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Obiectivul fundamental al PNL în materie de alegeri locale este să pună în practică voinţa majorităţii zdrobitoare a cetăţenilor care îşi doresc alegerea primarilor în două tururi.
Plecând de la acest obiectiv, PNL va împiedica adoptarea moțiunii de cenzură. Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie în plen și să voteze la vedere împotriva moțiunii de cenzură.

Am mandatat grupurile parlamentare de la Senat și Camera Deputaților să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere, să discute individual cu parlamentarii, pentru a-i convinge că este benefic ca sistemul de alegere a primarilor în două tururi să fie adoptat şi ca atare să nu voteze în favoarea moţiunii de cenzură. ”

ℹ️ Guvernul Ludovic Orban și-a angajat răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
ℹ️ Alegerea primarilor în 2 tururi este susținută de peste 80% dintre români.
 PSD a depus o moțiune de cenzură, care a fost citită astăzi în plenul Parlamentului. Depunerea moțiunii de cenzură este o încercare a PSD de a bloca alegerea primarilor în două tururi.
 Falimentul alegerilor într-un singur tur a fost constatat în 2016: aproape 30% dintre primari au fost aleși cu votul a mai puțin de jumătate dintre cetățenii care s-au prezentat la urne. Prin depunerea moțiuni de cenzură, PSD face jocul baronilor locali și disprețuiește voința românilor.