ℹ️ Premierul Ludovic Orban a răspuns acuzațiilor aduse de PSD la dezbaterea moțiunii de cenzură.  Ludovic Orban: ”Guvernul PSD a introdus coplata în sănătate, printr-o ordonanță de urgență. Noi am prorogat coplata. Este interzis, atât pentru spitalele publice, cât și pentru spitalele private să ceară vreun leu în plus pacienților din programele respective.Eu când aud povestea asta cu împrumuturile în gura PSD îmi dau seama că nu mai există nicio limită a nerușinării la acest partid. Pentru ce trebuie să luăm împrumuturi? Pentru deficitul bugetar pe care ni l-ați lăsat în cârcă.
În 3 ani de guvernare ați împrumutat 225 de miliarde de lei fără să dați drumul la vreun proiect de autostradă. V-ați împrumutat doar ca să acoperiți găurile bugetare pe care le-ați provocat.
Dumneavoastră vorbiți de ordonanțe de urgență? Ați dat ordonanță de urgență astfel încât premierul și ministrul Finanațelor să nu mai fie obligați să dea declarație pe proprie răspundere pentru veridicitatea datelor care stau la baza bugetului.
O să vă arăt că mințiți prin omisiune, atunci când nu mințiți gogonat. Despre împrumuturi vă spun doar atât: în ianuarie 2020 – Guvernul PNL s-a împrumutat cu dobândă de 3,99%, în martie 2019 v-ați împrumutat cu 4,65%.
Aţi pus pe spinarea copiilor şi nepoţilor dumneavoastră credite pe care trebuie să le ramburseze, ca să băgaţi bani în plăţi care nu au niciun fel de fundament economic.
Ați greșit când l-ați trimis să vorbească pe domnul senator Titus Corlățean care a fost ministru de Externe în timpul alegerilor prezidențiale când au fost cele mai mari încălcări ale drepturilor diasporei. Vine el să mă învețe pe mine despre drepturi electorale, despre recomandările Comisiei de la Veneția? Acestea sunt valabile când se îngrădesc drepturile democratice.
Sunteţi majoritari aici, dar când ieşiţi pe stradă sunteţi dezavuaţi, sunteţi într-o cruntă minoritate şi nu veţi scăpa de votul oamenilor!”