ℹ️ Premierul Ludovic Orban a participat la evenimentul „Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2019”.
Ludovic Orban: ”Politia este o instituție fundamentală în statul român. Gradul de respectare a legii, măsura în care viaţa, siguranța, integritatea fizică, proprietatea privată a cetățeanului este apărată depinde de funcționarea Poliției Române.
Din păcate, Politia întotdeauna a fost un câmp de luptă pentru oameni influenți, fie că au bani, fie că au funcţii politice. A avut loc un întreg campionat în materie de competiție pentru a recomanda șefi de poliție, la nivel de oraș, inclusiv la nivel de secție de poliție, nu mai zic de inspectori șefi la judeţ. Trebuie să punem capăt acestei acțiuni de influențare a calității oamenilor care ajung pe treptele ierarhice la nivele de conducere în cadrul Poliției.
Trebuie redefinit un mecanism foarte clar, foarte obiectiv, cu proceduri transparente, în care orice funcţie de importanţă, orice funcţie de conducere să fie rodul unei examinări obiective, care să se facă pe baza unor criterii care să țină cont doar de cariera polițistului, de realizările pe care le-a avut în carieră, de aptitudinile pe care le are, de corectitudinea, cinstea pe care a arătat-o în derularea activității. ”

Citiți aici declarația integrală https://bit.ly/3275m2h