Ludovic Orban: ”Propunerile de modificare a legislaţiei în domeniul sănătăţii izvorăsc din nevoia de a asigura fiecărui cetăţean libertatea de a-şi alege furnizorul de servicii medicale în ceea ce priveşte programele de sănătate care sunt finanţate de la bugetul CNAS.

Aberaţiile cu privatizarea sistemului de sănătate, cu obligaţia coplăţii în spitalele private sunt minciuni gogonate. Nimeni nu schimbă structura de organizare a spitalelor, nimeni nu introduce coplata pentru programele de sănătate, care sunt asigurate fie de spitale publice, fie private.
Culmea nesimţirii este la cei de la PSD, care au introdus coplata în sistemele private prin intermediul Ordonanţei adoptate în 2019. Tocmai ei inventează această minciună că furnizarea serviciilor medicale ar fi condiţionată de o coplată. Nu va fi necesară nicio coplată la spitalele private sau la spitalele publice pentru a accesa serviciile medicale care sunt oferite în cadrul programelor de sănătate.
Banii din programele de sănătate nu au destinație spitalele, banii din programele de sănătate au ca destinație cetățenii care au nevoie, pacienții care au nevoie. ”