ℹ️ Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul principal al PNL este declanşarea alegerilor anticipate.  Ludovic Orban: ”Strategia de tergiversare pe care se pare că vor să o pună în practică social-democraţii îi va umple de ridicol, îi va face şi mai penibili şi mai antipatizaţi de populaţia României. Ne gândim şi la soluţii pentru a contracara un boicot făţiş din partea parlamentarilor PSD.Obiectivul nostru de bună guvernare poate fi realizat doar dacă puterea revine la cetățenii români, prin intermediul alegerilor anticipate.
Cei care îşi imaginează că pot să îşi salveze scaunul, pensia specială şi leafa nemeritată până la finalul mandatului chiulind de la lucrările Parlamentului, boicotând deciziile constituţionale şi regulamentare îşi fac un calcul greşit.
Vom dialoga cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare, mai puțin PSD. Nu am purtat şi nu voi purta nicio discuţie cu liderii PSD privitoare la această procedură. Social-democraţi fug ca dracul de tămâie de alegerile anticipate. ”