ℹ️ Premierul Ludovic Orban a caracterizat votul PSD împotriva ordonanței care modifică OUG 114 drept ”o rușine”. Ludovic Orban: „Ce face PSD cu OUG 1, ordonanța de urgență care modifică OUG 114, este o rușine. O să distrugă construcția bugetară. Prin ordonanță am înghețat indemnizațiile demnitarilor. Pesediștii vor să-și crească indemnizațiile lor.Ieri, PSD a votat la Senat pentru menținerea taxelor pe energie. Taxa pe energie risca să ducă la creșterea prețului la energie electrică și la gaz. Ieri, la Senat, PSD a votat creșterea punctului de amendă.

Efectiv aruncă țara în aer, eu atâta iresponsabilitate nu am văzut. Au introdus fel și fel de proiecte care limitează veniturile bugetare. Comisia Europeană declanșează procedura de deficit excesiv din cauza găurilor pe care ei le-au lăsat și acum vin cu noi și noi cheltuieli. E iresponsabilitate crasă, e o disperare. Nu poți să îți bați joc la nesfârșit de țara asta și să nu ții cont de obligațiile pe care le ai.
Soluția sunt alegerile anticipate. Orice zi în care acest Parlament rămâne în funcțiune reprezintă un pericol pentru România. ”

Senatul României, dominat de PSD, a respins Ordonanţa de Urgenţă 1/2020, emisă de Guvernul Ludovic Orban. Prin OUG 1/2020, Guvernul Ludovic Orban a anulat efectele toxice ale Ordonanței de Urgență 114/2018 și a introdus măsuri de austeritate pentru demnitari.
 Prin respingerea ordonanței Guvernului Ludovic Orban, PSD a blocat, între altele, îngheţarea indemnizaţiilor pentru demnitari şi suspendarea prevederilor din Codul administrativ cu privire la pensiile speciale pentru aleşii locali până la 1 ianuarie 2021.
 OUG 114, adoptată de Guvernul PSD în 2018 și resucitată acum tot de PSD, a distrus piața creditelor pentru persoane fizice, era pe cale să falimenteze administratorii de pensii private, a suprataxat sectoare precum comunicații și energie. Toate aceste prevederi nocive sunt resuscitate, acum, de PSD.