Primăria Sectorului 6 a plătit circa 190.000 lei pentru a achiziționa servicii de asistență și consultare pentru implementarea strategiei de comunicare, precum și a unui studiu sociologic de tip focus-grup, deși are birou de presă, relevă un audit al Curții de Conturi realizat pentru anul 2017. În plus, Administrația Domeniului Public a plătit 415 platani care nu se regăsesc pe teren, ceea ce a creat un prejudiciu de circa 200.000 lei, potrivit documentului obținut de HotNews.ro

În ceea ce privește prima abatere, este vorba despre două contracte, primul încheiat cu firma Inv Consulting Project SRL.

”În condiţiile în care în cadrul entității este organizat şi funcţionează Serviciul Online şi Sisteme Informatice având 8 salariați angajați pe tot parcursul anului 2017 și Serviciul Relaţii cu Mass-media, Societatea Civilă, Protocol, Evenimente având tot 8 salariați angajați pe tot parcursul anului 2017, entitatea a încheiat cu S.C. Inv Consulting Project S.R.L., Contractul de servicii nr. 13/01.02.2017 având ca obiect “asistență și consultanță pentru implementarea strategiei de comunicare” pentru derularea căruia a plătit 131.000 lei. Pentru această activitate, entitatea a angajat şi plătit în anul 2017, conform fişei contului furnizorului, suma de 131.000 lei către S.C. Inv Consulting Project S.R.L. pe de o parte și, pe de altă parte, a plătit suma de 903.552 lei (salarii şi contribuții aferente) pentru salariații Serviciului on-line şi Sisteme Informatice, dar si pentru Serviciul Relaţii cu Mass-Media, Societatea Civilă, Protocol, Evenimente”, se arată în auditul Curții de Conturi.

Aceeași situație este și în cazul contractului încheiat pentru realizarea unui focus grup.

”Situație similară s-a constatat şi în cazul Compartimentului Relaţii Publice în Teritoriu având 3 salariați angajați pe tot parcursul anului 2017 şi a Serviciului Relaţii cu Mass-media, Societatea Civilă, Protocol, Evenimente din cadrul entității care, deşi avea 8 salariaţi angajați pe tot parcursul anului 2017, a încheiat cu S.C. Novel Research S.R.L Contractul de servicii nr. 15/22.02.2017 având ca obiect “achiziționarea de studii sociologice focus-grup şi sondaj de opinie”, pentru derularea căruia a plătit 62.475 lei. În aceste condiţii s-au verificat care sunt atribuţiile stabilite prin Regulamentul de Organizare si Functionare ale Compartimentului Relaţii Publice în Teritoriu având 3 salariaţi angajați pe tot parcursul anului 2017 (art. 25.3.1) respectiv “realizează analize şi prognoze privind dinamica problemelor comunităţii şi înaintează propuneri de strategii și programe în vederea implementării acestora la nivel local””, se mai arată în audit.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Novel Research îi are acționari pe Ghiuță Lăcrămioara Claudia, Marcu Marian Dumitru.
Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22898892-audit-curtii-conturi-primaria-sector-6-institutia-platit-415-platani-care-nu-regasesc-teren-achizitionat-servicii-consultanta-pentru-implementarea-strategiei-comunicare-desi-are-angajati-pentru-asta.htm?fbclid=IwAR2Nx80kZwk4aaoXaL-Uh4vygPHbwvNU_oeUAAZgxQcakbCJi8AgJaws3IU