Bun venit în Cetatea Marelui Ștefan la Suceava. Declar deschis Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare”, cel mai mare din România în momentul de față, pentru care vă mulțumesc vouă, celor 504 reprezentanți ai trupelor care au venit din toate colțurile țării și din străinătate – Ucraina, Serbia, Republica Moldova… Ștefan cel Mare ne adună, ne unește, spiritul lui îl simțim și trăiește și astăzi.
Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a dat startul Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” Suceava.
Organizat de Consiliul Județean Suceava, cel mai mare festival medieval din țară a debutat cu cea mai mare și mai spectaculoasă paradă medievală din Europa.

Parada cu făclii a pornit din cartierul Obcini și străbate municipiul Suceava pentru a poposi în Cetatea de Scaun a Sucevei.
Aici, până Duminică, într-un cadru unic de istorie și de poveste în spirit medieval, te așteaptă cei peste 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din țară și din Serbia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animații medievale.

Astăzi Cetatea Sucevei, care aproape 200 de ani a fost capitala Moldovei, este plină. Astăzi Suceava este capitala culturală a Moldovei și a României, printr-un asemenea eveniment. Ctitoriile lui Ștefan sunt ca un magnet, vedeți câți turiști adună! Nu putem să nu ne plecăm în fața marelui Ștefan și să spunem: Doamne, ce moștenire ne-ai lăsat!

Sursa:https://www.facebook.com/pnlsuceava/