Nu prin mită electorală rezolvă Primăria Sectorului 1 problemele oamenilor nevoiași ci prin canalizarea resurselor exact acolo unde este nevoie și mai ales prin soluții sustenabile pe termen lung care să încurajeze persoanele vulnerabile în putere, să își găsească un loc de muncă în vederea susținerii familiei.

Partidul Național Liberal s-a opus pomenii electorale date în recenta ședință de Consiliu Local de către Primăria Sector 1 unui număr de peste 750 de familii din sector pe o durată de doi ani. Acolo unde se impune un asemenea ajutor el se acordă pe termen scurt pentru ca persoana aflată într-o situație de vulnerabilitate, să nu devină dependentă de autoritatea publică ci să își rezolve problemele redevenind o persoană activă în comunitate.

„Intrând în campanie electorală, după ce nu a făcut nimic concret pentru familile nevoiașe din Sector, Primarul Tudorache folosește între 12 milioane lei (câte 6 pentru 2019 și 2020) și 18 milioane lei (câte 9 pentru fiecare din cei doi ani electorali) din taxele și impozitele oamenilor care muncesc în acest Sector pentru plata chiriei, pentru o durată foarte lungă, unei întregi liste de persoane considerate marginalizate social, acoperindu-și incompetența și încercând să cumpere voturi. Acest lucru nu va aduce un plus real în viața acestor oameni ci doar îi va face și mai dependenți de primărie, prin ajutoare sociale”, consideră Victor Picu, Președinte PNL
Sector 1.

Inițial, un proiect de Hotărâre în acest sens fusese introdus pe Ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 28 februarie, cu o formulare neclară, modificându-se conținutul, în sensul precizării cuantumului și a duratei, ca urmare a opoziției Partidului Național Liberal. Hotărârea avea nevoie de 2/3 din voturile membrilor Consiliului Local Sector 1 și, neîntrunind acest număr, ne determină să evaluăm oportunitatea atacării în instanță a acestei Hotărâri.

Primăria condusă de Primarul PSD, Dan Tudorache, trebuie să știe că bugetul Sectorului 1 reprezintă sumele colectate din taxele și impozitele cetățenilor care își văd de treabă în Sector și că nu poate să facă ce vrea cu ei, într-un mod netransparent, acționând după un plan electoral evident pentru câștigarea de voturi.

Consilierii PNL din Sectorul 1 vor continua să urmărească toate aceste subiecte, așteptându-ne ca acestea să se înmulțească pe măsură ce ne apropiem de alegeri. Le vom da pe toate publicității pentru că cetățenii trebuie să știe și să ceară la rândul lor, Primarului Tudorache, transparență în cheltuirea banilor publici și responsabilitate.