„Cât despre proiectul colegilor liberali din Consiliul Județeni care prevedea alocarea de fonduri pentru primăriile din județ afirm că ei au făcut aceste demersuri în legitimitate și în interes corect de reprezentare a interesului cetățeanului. Alocările de fonduri trebuiau făcute de foarte mult timp, iar rectificarea bugetară trebuie dezbătută. Și mai cred că ducerea în derizoriu a acestor subiecte, într-o polemică publică de genul: dacă vin sau nu la ședință, nu este benefică. Apreciez propunerea domnului Buhușanu (invitația adresată președintelui Consiliului Județean de a participa la o dezbatere pe marginea rectificării bugetare). Dacă cineva dorește cu adevărat dezvoltarea județului trebuie să vină la ședință – să nu dea dovadă de rea voință!
Cât despre alocările de buget către primării, consilierii județeni PNL au mandat clar de a susține forma prezentată,  însă dacă în cadrul dezbaterilor pe marginea rectificării bugetare există alte puncte de vedere cei 14 consilieri județeni PNL au capacitatea de a înțelege și a face concesii, dar cineva trebuie să explice de ce nu vor să dea bani la unii și să dea la alții!”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Mihai Stoica– consilier județean PNL Neamț, a punctat: „Când am discutat despre oportunitatea inițierii de către noi (consilierii județeni PNL) a proiectului ce prevede repartizarea către UAT a sumei de 7,5% din impozitul pe venit am luat în calcul necesarul de sume pe fiecare UAT. Am stat de vorbă cu primarii pentru a vedea ce nevoi au și dacă am scăpat ceva am lăsat suma peste un milion de lei la dispoziția Consiliului Județean să poată aloca sumele necesare. Am luat în calcul distribuirea sumelor către primăriile care au proiecte care trebuie să fie finalizate în august – septembrie sau proiect finanțate cu fonduri europene”.

„Aș vrea să punctez niște aspecte legate de două subiecte – alocarea sumelor pentru primării și rectificarea bugetară. În ceea ce privește proiectul de alocare de fonduri către primării scopul a fost de urgentare al acestui proiect. Acești bani au venit de la Guvern la Consiliul Județean din luna aprilie. Din discuțiile de atunci cu președintele Consiliului Județean a rămas că discută cu primarii după sărbătorile de Paște. Nu a făcut-o. În iunie alături de colegii liberali am pus din nou în discuție subiectul și președintele Consiliului Județean ne-a spus, din nou, că va discuta cu primarii. Dar proiectul tot nu s-a pus pe ordinea de zi. Cred că a tergiversat asta pentru că a ținut cont de factorul politic – șantaj politic pentru primarii din teritoriu!
Se clamează foarte mult în presă că nu am votat rectificarea bugetară. Noi ne-am abținut pentru că este o practică a președintelui Consiliului Județean Neamț să introducă pe ordinea zi, în ultimul  moment, proiecte foarte importante că să nu avem timp să facem o analiză corectă. Rectificarea bugetară nu înseamnă doar cheltuieli înseamnă și permutări de sume la diverse capitole bugetare și poate nu putem fi de acord cu asta. De aceea solicităm și îl invităm pe domnul președinte al Consiliului Județean la o dezbatere pe tema rectificării bugetare și a alocării bugetare! Dacă iubește nemțenii și este de bună credință va da curs invitației!”, a subliniat Bogdan Buhușanu – consilier județean PNL Neamț.

Prim-vicepreședintele PNL Neamț, George Lazăr a făcut referiri (la fel ca și alți colegi ai lui) la alte subiecte decât rectificarea bugetară. Vom reveni și cu știri pe temele respective.