Cercetătorii de la Măgurele sunt foarte aproape de a realiza o tehnologie revoluționară pentru tratamentul cancerului, refuzând, din motive de securitate, să dea amănunte. În schimb, aceștia anunță finalizarea proiectului izotopilor radioactivi care detectează și cea mai ascunsă celulă de cancer din organism, performanțele acestora fiind cu mult peste cele produse în alte țări, scrie National.ro. Ministrul Sorina Pintea a anunțat că va încheia un acord de colaborare între Ministerul Sănătății și Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” (IFIN-HH) Măgurele pentru efectuarea transferului de tehnologie către sistemul de sănătate și folosirea Medicinei Nucleare în tratarea tumorilor și a altor afecțiuni.  Sursa principala: https://www.facebook.com/PNLIF/?_

Sursa2 : https://www.viitorulilfovean.ro/cercetatorii-de-la-magurele-sunt-foarte-aproape-de-a-realiza-o-tehnologie-revolutionara-pentru-tratamentul-cancerului/