Am sa va prezentam cateva proiecte sprijinite si de catre OPV3 PNL. Recladim Romania impreuna!

1. Economia României are nevoie de investiții în infrastructură. #PNL consideră ca o parte integrantă a Proiectului de Țară să fie o Agendă Națională a Infrastructurii, prin care toți actorii politici să se angajeze că vor continua de la guvernare la guvernare anumite proiecte fundamentale pentru economie.

13710714_1154674391251263_1623220406504940675_o

2.  Sistemul de irigații este vital pentru economia românească. De pe urma unui sistem bine organizat, câștigurile pentru economia națională ar fi de miliarde de euro anual, iar lupta contra inundațiilor ar putea fi mai ușor de gestionat.

13737612_1154507041267998_3386487656527465800_o

3. Din păcate, și examenul de anul acesta e un mare semnal de alarmă. Sunt mulți, prea mulți tineri care nu reușesc să obțină o diplomă sau o calificare pentru piața muncii (700.000 deja existenți + cei peste 51.000 care nu au promovat examenul anul acesta + 45.000 de absolvenți de liceu care nu s-au înscris la Bacalaureat în 2016). Ei nu trebuie abandonați de statul român, care este direct interesat de reușita lor. Pentru acești tineri se pot crea programe speciale de calificare, în parteneriat cu mediul privat.
În același timp, e nevoie să regândim sistemul de educație, pentru ca fiecare tânăr să aibă o șansă de integrare pe piața muncii. E o prioritate pentru PNL și se va reflecta în măsuri pe care le vom lansa în dezbatere publică în perioada următoare.”

13668673_1150536801665022_5507662361270136832_o

4. Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea comercializării produselor românești, inițiată de #PNL, o lege care prevede ca 51% dintre alimentele din supermarketuri să provină de la producători români.

13411897_1131864723532230_6689853552575251956_o

5. Astfel, #PNLare ca prioritate respectarea dreptului de proprietate şi cere Guvernului şi ministrului mediului să creeze condiţiile necesare acordării compensaţiilor pentru proprietarii de păduri din zonele protejate, prin aprobarea normelor metodologice şi prevederea în bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a sumelor necesare acordării compensaţiilor.”

13613230_1146833072035395_8267739462480866323_o

6.    Un Parlament curat!
PNL consideră că parlamentarii trebuie să aibă același statut cu primarii și, în consecință, decizia CCR privind pierderea mandatului de către aleşii locali care sunt condamnaţi cu suspendare trebuie implementată ca regulă și în cazul parlamentarilor condamnaţi.

13680198_1150027511715951_2376467309290994301_o

7. Orice parlamentar care primește o condamnare cu suspendare trebuie să își piardă mandatul, pentru a nu afecta integritatea și legitimitatea Parlamentului. Partidul Național Liberal va iniția proiecte de lege în perioada următoare pentru ca deputații și senatorii condamnați cu suspendare să rămână fără mandat după pronunțarea deciziei instanței.

13767205_1152508998134469_158864314813053738_o

Realiza: Decizia CCR cu privire la Statutul aleşilor locali este normală și era de așteptat, în condițiile în care #PNLîși dorește o administrație integră, în serviciul cetățeanului. Astăzi se conturează o stare firească pe care ar trebui să o respectăm cu toţii în administraţie și ar fi fost absolut nefiresc ca un ales care a fost condamnat să îşi continue exercitarea mandatului.

13558909_1146082302110472_6058777073822820101_o

8. Având în vedere recentele proteste organizate la nivelul mai multor penitenciare, cu privire la condițiile de detenție, #PNL susține garantarea respectării drepturilor omului pentru cei aflați în penitenciare, în limitele hotărârilor judecătorești: dreptul la viață, la sănătate și la siguranță personală.

13767360_1153931884658847_162964449498953037_o

9. Tăierile ilegale ale pădurilor din #România sunt un fenomen care ia amploare și care pune în pericol siguranța națională. #PNL este împotriva acestor practici și crede că o serie de măsuri radicale asemănătoare celor aplicate în Europa pot combate acest fenomen.

13522845_1143145989070770_2153662373493108277_o

10. Legea care intră in vigoare astăzi este o inițiativă#PNL și vine cu o serie de măsuri care ajută familia, susține mamele care își doresc să aibă copii și încurajează creșterea natalității în România. Mai multe detalii sunt oferite în link-urile de mai jos: http://goo.gl/FfAlyshttp:/

/goo.gl/8IHt5v

13568789_1142971389088230_1062668110320558119_o