Raluca Turcan: ↗ PNL depune astăzi o propunere legislativă pentru desființarea secției de investigare a infracţiunilor din justiţie care anchetează, la ordinul politic al PSD – ALDE, magistrații incomozi. Comisia de la Veneția, Comisia Europeană și GRECO au criticat în termeni foarte duri decizia de a înființa această secție. 

Prin menținerea acestei secții speciale, Guvernul menține riscul activării art.7 din Tratatul UE, care înseamnă o sancțiune extrem de dură pentru România.
Eventualele abuzuri ale judecătorilor și procurorilor trebuie investigate de instituțiile cu competențe în această materie, de CSM și Inspecția Judiciară.

↗ Moțiune PNL împotriva ministrului justiției, Tudorel Toader!
PNL va depune, în această săptămână, o moțiune simplă împotriva ministrului justiției. Prin întreaga sa activitate, Tudorel Toader a făcut un rău atât funcționării sistemului judiciar, cât și imaginii externe a României. 
Tudorel Toader este ministrul care a realizat cel mai puțin din cele asumate prin programul de guvernare: 
• Nu a rezolvat problema recuperării salariale ale grefierilor;
• Nu a suplimentat personalul de probațiune;
• Nu a introdus brățările electronice;
• Nu a făcut investiții în penitenciare.

↗ La inițiativa PNL, procedura de demitere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților a intrat în linie dreaptă!
Liviu Dragnea este un personaj toxic, care a încălcat de nenumărate ori Constituția și Regulamentul Camerei Deputaților, astfel încât forul legislativ al țării a ajuns să fie subordonat intereselor sale personale. 
Liviu Dragnea a confiscat instituția Parlamentului pe persoană fizică, iar acest lucru este inacceptabil pentru democrația din România.

Vizionează acest clip video împreună cu prietenii tăi: https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/2554847627891201/