Am început seria consultărilor cu medicii de familie din Capitală pentru a ne actualiza lista problemelor cu care aceștia se confruntă și mai ales pentru a valida tipurile de acțiuni pe care le vom lua de urgență, respectiv propunerile de politici publice pe care le vom prezenta pentru bucureșteni.

Degradarea avansată a imobilelor în care medicii de familie adesea își desfașoară activitatea, povara birocratică improprie unei profesii liberale, sunt teme în jurul cărora am gândit împreună potențiale soluții pe care le vom dezbate în continuare, pentru că acest domeniu nu se poate reglementa decât cu concursul beneficiarilor, personal medical și pacienți.

Medicii de familie reprezintă primul punct de contact al cetățenilor cu serviciile de Sănătate. Respectul pentru ei echivalează cu respectul pentru sănătatea românilor. Din păcate în România continuă să se aloce cca. 70% pentru tratament și 30% pentru prevenție. Să nu ne mire că bolile se descoperă târziu, din păcate.
Pe termen lung medicii de familie și prevenția trebuie să devină pilonul central al oricărei comunități sănătoase și prospere.

Partidul Naţional Liberal și echipa PNL București vor fi întotdeauna un partener de încredere pentru medicii de familie și vom face tot ce este omenește posibil pentru a ușura povara birocratică de pe umerii acestora și a-i sprijini în munca lor esențială pentru sănătatea membrilor comunității noastre.

#Schimbămlucruriledin2020#SolutiilePNLBucurestisuntvalidatedespecialisti

Sursa: https://www.facebook.com/pnlbucurestioficial/