Aproape 1.900 de detinuti eliberati mai repede din inchisoare in baza recursului compensatoriu au fost reincarcerati, dintre care peste 500 pentru fapte violente – talharii, omor, omor calificat, viol, iar PNL solicita abrogarea in regim de urgenta a legii adoptate in 2017.Intr-un comunicat transmis, joi, deputatul liberal de Alba Florin Roman a informat ca, potrivit unui raspuns dat de catre Ministerul Justitiei unei interpelari in care a solicitat precizari referitoare la persoanele eliberate mai repede din penitenciar in baza recursului compensatoriu, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 169/2017 si pana in luna septembrie, au fost inregistrate 21.049 de liberari.

„Din cei eliberati, 7.003 detinuti au fost initial incarcerati pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, talharie, coruptie etc. In acest moment, circula liberi pe strazile Romaniei:

943 criminali110 infractori condamnati pentru act sexual cu un minor2.300 de detinuti eliberati mai repede dupa ce au comis fapte de talharie, dar si35 de persoane incarcerate pentru mita.