Azi se împlinesc patru ani de când am fost desemnat ”Personalitatea anului 2014 pe piața de capital”. Presa spunea : “este omul-cheie, artizanul listărilor de succes pe bursă a companiilor energetice. Pentru rolul său de lider în proiectarea și implementarea unor tranzacții importante pentru piața de capital, arătând determinare, profesionalism și capacitatea de a ajunge la rezultate deosebite într-un mediu dificil, a fost desemnat Personalitatea anilor 2013 și 2014 în piața de capital.”

Eu am cerut să mă ocup de listarea companiilor românești când părea un vis de nerealizat. Am deschis un nou capitol în consolidarea pieței de capital, cu credința că doar așa punem un nou pilon solid economiei de piață în România. Așa mi-am legat destinul de Electrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, Conpet. Am vrut să aduc mai multă prosperitate, pentru că libertatea fără prosperitate rămâne doar o formă fără fond.
Mi-am lăsat semnătura și am condus și primele doua listari cu succes ale companiilor românești pe London Stock Exchange.
Așa am devenit singurul român cu listări de acțiuni ale companiilor românești de peste un miliard de euro și nu stau rău nici într-un top european.
Nu a fost ușor. Pregătirile au implicat restructurări, planuri de afaceri, programe de investiții, finanțări, dar mai ales schimbări de mentalitate și atitudine. Am implicat, responsabilizat, motivat și coordonat sute de oameni mai buni ca mine pe segmentul lor profesional, fiecăruia dându-i rolul unde să ofere maximul de randament. Mi-am asumat decizii dificile în momentele de cumpănă, am mobilizat echipa și am readus încrederea în momentele de descumpănire colectivă. Am învățat mult și de la toți. Am devenit mai bun, fiind produsul tuturor celor cu care am interacționat, de la portar, la președinte de companie.
Am pierdut energie, am consumat timpul ireversibil pe care aș fi vrut să-l petrec cu familia, cu cei apropiați sau cu prietenii. Ei m-au iertat. Au înțeles că-mi urmez visul. Au văzut că am rămas om.

De curand am pornit într-un nou proiect.
Poate e un nou vis!

Le mulțumesc lui: #RafaelSzczepaniak#LudwigSobolewski#VictorCionga#AuroraNegrut#IoanRosca#Virgil Metea, #DanielaLulache#LiviuIlas,#IonSterian#AlaxandruAlexe#AdrianaSoacate#BogdanGhita#CornelBobalca#LetitiaVieru#MihaelaPreda#AlexandraBorislavschi#MirelaIonescu#LaurentiuCiocarlan#MateiFilipidescu#MadalinaRachieru#RazvanNicolescu#ConstantinNita#MihaiAlbulescu și tuturor celor implicati în marile succese.
PS: încerc regretul că statul nu a mai reușit nicio listare, nici măcar “perla”Hidroelectrica. Când toate marile companii vor fi listate nu va mai fi loc pentru oameni ca Dragnea, Vâlcov, Teodorovici, Andrușca, Bădălău, Petcu sau Anton.