Iulia Scântei, senator #PNLIasi: „Pentru că aveau “origini comuniste”, brazii au fost tăiați samavolnic! Nu vă mirați, se întâmplă la Iași! În cei 30 de ani de la căderea regimului comunist în România, clasa politică românească nu a reușit să finalizeze un proces de lustrație care să îi înlăture din viața politică pe cei care au facut parte din aparatul politic al fostei puteri comuniste si din aparatul represiv.

Mai mult, deși Parlamentul a adoptat cu greutate abia în 2010 un proiect de lege a lustrației inițiat încă din 2006 de PNL, prin parlamentarii Eugen Nicolaescu, Adrian Cioroianu și Mona Musca, nomenclaturiștii promovați între timp, la Curtea Constituțională au declarat legea lustrației neconstituțională în două rânduri, în 2010 și în 2012.

Pentru că lustrația politicienilor nu a fost posibilă vreme de 30 de ani din cauza opoziției foștilor nomenclaturiști, la Iași s-a reușit la acest sfârșit de săptămână, ceva grandios: o lustrație a brazilor comuniști!

Noii comuniști convertiți azi, în PSDiști, care conduc urbea ieșeană de 30 de ani, au explicat că tăierea brazilor din fața
Palatului Culturii a fost justificată de motive “ideologice”:

Primăria Municipiului Iași într-o postare justificativă pe pagina FB a instituției:
“majoritatea arborilor îndepărtaţi erau bătrâni şi deterioraţi, fiind plantaţi în anii ’70 ai secolului trecut, pe fondul unei ideologii comuniste”!

După PCR, PSD este al doilea partid care a urmărit distrugerea acestei națiuni, sub diverse forme; este partidul care la comanda liderilor săi, certați cu istoria, cu etica, cu legea, cu mediul înconjurător ori cu limba română, au făcut totul doar pentru a distruge ceva: casele românilor, bisericile lor, istoria, cultura, limba română, industria, oportunitățile de dezvoltare.

La Iași si pretutindeni în Moldova, PSD a făcut la fel în cei 30 de ani: au distrus și au izolat comunități întregi.

Ieșenilor le mai rămăseseră teii seculari de pe Ștefan cel Mare! PSD i-a tăiat pentru că umbreau primăria cu fălnicia lor seculară!
Ieșenii mai aveau niște brazi, vechi și ei de vreo 50 de ani!
I-au tăiat și pe aceștia, tot cei din PSD! Pentru că erau crescuți cu “ideologie comunistă”!

Dar voi cei ce conduceți Iașul de 30 de ani, voi ce sunteți? Sunteți vechii și noii comuniști! Rușine!”

(sursa foto cu tăierea brazilor: Ziarul de Iași)