Grupul Partidului Popular European ( PPE ) este una din forțele motrice ale Comitetului European al Regiunilor (CoR) organism politic compus din reprezentanți locali și regionali din intreaga UE. GRupul PPE este cel mai mare grup politic CoR și este condus de Michael Schneider , presedintele său, secretar de stat al landului Saxonia-Anhalt, Germania. Membrii noștri participă activ la lucrările comisiilor CoR , care pregătește avizele orașelor și regiunilor Europei asupra unor politici și acte legislative importante. Toți membrii se întrunesc in sesiunile plenare ale CoR , care se desfășoară la Bruxelles, de maximum șase ori pe an , pentru a supune la vot aceste avize și pentru a purta dezbateri la nivel înalt, cu reprezentanți ai institutiilor UE și a altor organizații.Grupurile politice din cadrul CoR depășesc deficiențele de naționalitate, permițându-le reprezentanților de la nivel local și regional să adopte poziții comune, în funcție de convingerile politice pe care le împărtășesc . Coperarea strânsă cu membrii din celelalte țări este calea cea mai eficientă de a se ajunge la un consens la nivel european. GRUPUL PPE permite orașelor, regiunilor și localităților să influenteze procesul politic european, oferindu-le o voce pe scena UE. Aproximativ două treimi din legislatia Uniunii Europene este pusă în aplicare de autoritățile locale si regionale.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]