Ludovic Orban, Preşedintele #PNL: ↗️“Partidul Naţional Liberal a convocat-o, astăzi, pe Vasilica Viorica Dăncilă, Premierul României, la „Ora Guvernului”.

↗️Am considerat necesară această dezbatere pentru a mai transmite încă o dată mesajul nostru clar, limpede, către Guvern și către majoritatea parlamentară: Abrogați OUG 114, care va îngropa economia românească și va genera consecințe nefaste pentru toți cetățenii români.”

↗️În ultima săptămână, un vicepreședinte al Comisiei Europene, mai mulți comisari europeni şi alţi parteneri s-au exprimat critic la adresa efectelor, consecințelor pe care le generează OUG 114. Agenția de rating Standard & Poor’s a trimis către Guvern proiectul privitor la evaluarea României, care înrăutățește perspectivele de evoluție ale economiei românești.

↗️Guvernul este obligat să abroge OUG 114 pentru că altfel va distruge economia românească, va crește ratele la bănci, va înrăutății condițiile de creditare, va determina, practic, o reducere a creșterii economice, va alunga firmele private, companiile private care administrează Pilonul 2 de pensii și asta va duce la naționalizarea și la distrugererea Pilonului 2 de pensii. Va distruge competitivitatea companiilor românești, pentru că pentru toate companiile românești prețul la energia electrică și la gaz natural va crește semnificativ, crescând costurile cu energia pentru aceste companii, lucru care le va face necompetitive.