Partidele parlamentare de opoziție au depus proiectul de modificare a Constituției! 115 parlamentari au semnat proiectul inițiat de PNL, pentru revizuirea Legii fundamentale. Propunerile de revizuire a Constituției transpun rezultatele referendumului din 26 mai și sunt în acord cu Pactul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, inițiat de Președintele Klaus Iohannis și semnat de partidele de opoziție.

Astfel:
– Amnistia sau grațierea pentru persoanele condamnate pentru fapte de corupție sunt interzise. Grațierea individuală de către Președinte pentru astfel de fapte este de asemenea interzisă.
– Criteriul integrității pentru ocuparea unei funcții publice va fi prevăzut în Legea fundamentală. Cetăţenii condamnaţi definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție nu vor putea candida la alegerile parlamentare, locale, europarlamentare și prezidențiale.
– Abuzul de ordonanțe de urgență va fi oprit.
– Ordonanțele de Urgență vor putea fi supuse unui control de constituționalitate la sesizarea Președintelui României, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a 50 de deputați sau 25 de senatori sau a Avocatului Poporului.

Partidele de opoziție susțin proiectul nostru, fapt dovedit de numărul deputaților și senatorilor care au semnat.

De astăzi, revizuirea Constituției intră în linie dreaptă. După avizul Curții Constituționale, propunerile vor putea intra în dezbaterea Parlamentului. După votul final dat în Legislativ, cetățenii vor fi chemați să se pronunțe asupra proiectului de revizuire a Constituției, prin referendum.

Vizionează alături de prieteni sau împreună cu un grup: