OFL România susține acest proiect de informare și educare a femeilor prin toate organizațiile din țară și din străinătate, acolo unde Diaspora se confruntă cu un adevărat fenomen, din cauza rețelelor de traficanți care profită de femeile ce aleg să plece din casele lor, din dorința de a asigura un trai mai bun celor dragi.Dragi femei,

E vremea să luăm atitudine! TOATE! ÎMPREUNĂ! Forța noastră e mai puternică decât a celor care ne cred vulnerabile, slabe și simple obiecte de manipulare.

Dragă femeie,
învață SĂ VORBEȘTI! SĂ STRIGI! SĂ NU TE TEMI!

Nu îți striga durerea și disperarea în tăcere! Nu! Fă-te auzită! Nu te lăsa pradă falselor sentimente ale celor care îți promit iubire veșnică și o viață mai bună departe de casă! RIDICĂ-TE! Nu lăsa lacrimile, disperarea și deznădejdea să te doboare!
Milioane de femei nu vorbesc despre traumele prin care trec, de teamă, de rușine, din convingerea că nimeni nu le va veni în ajutor. Româncele noastre, fie că sunt în țară, fie că sunt plecate la muncă, încă tac și suportă umilințe și abuzuri greu de imaginat. E vremea să spunem STOP!
E vremea, dragă femeie, să reacționezi în fața oricărui tip de abuz care îmbracă diverse forme: de la violența fizică, la abuzul financiar până la abuzul sexual.
NIMENI nu are voie, nu are dreptul să te umilească sau să te folosească în vreun fel, dragă femeie! Spune asta colegei, prietenei, vecinei și mai ales fiicei tale!

Capcanele pândesc la tot pasul! Locuri de muncă avantajoase promise în afară sau poziții importante la locul tău de muncă din țară- fac parte din modul parșiv de a atrage în capcane din care e greu sau imposibil să mai ieși. Aceste promisiuni ambalate frumos, pot veni, din păcate, de la cine nici nu te aștepți.
Femeie dragă, iubește-te pe tine insăți și fă-ți cel mai frumos cadou: LIBERTATEA!

De asemenea, e extrem de important să fii atentă la ce se întâmplă în jurul tău și să nu rămâi indiferentă la suferința celor din jur. Iar dacă există un semn cât de mic, că cineva din anturajul tău , ar fi victimă a unei forme de abuz, e important SĂ VORBEȘTI !
Dacă pe stradă sau la locul de muncă, sesizezi un abuz, e important SĂ IEI ATITUDINE! NU FII MARTOR TĂCUT LA SUFERINȚA CELORLALȚI!

Dragi femei,
De decizia noastră de a interveni poate depinde viața unui om, a unei femei care altfel, devine victimă sigură!

INDIFERENȚA UCIDE….SUFLETE ȘI OAMENI!
E important să vorbim, să reacționăm, să nu fim indiferenți!
E drumul spre NORMALITATE.

Departamentul de Comunicare OFL Argeș

Sursa: https://www.facebook.com/oflromania/