ℹ️ Nicolae Ionel Ciucă a primit, luni, aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării Naţionale din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.
ℹ️ Au fost înregistrate 12 voturi pentru, 3 împotrivă şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi Senat.

Nicolae Ciucă: ”MApN nu face politică, face doar politica de Apărare a ţării. Ministerul Apărării este în grafic cu toate angajamentele.
Printr-un document semnat recent s-a consfinţit lărgirea Bazei ‘Mihail Kohgălniceanu.
În urma unui proces de consultare va exista o imagine a tot ce înseamnă derularea proceselor de analiză şi semnare a contractelor pentru achiziţiile din 2020.
Împreună cu Ministerul Economiei am reuşit să furnizăm un plan pe 10 ani, care să exprime o proiecţie a nevoilor de Apărare şi a fondurilor alocate.
De la 1860 încoace, de la Alexandru Ioan Cuza militarii şi nu numai militarii toţi cei din structurile de apărare, au beneficiat de pensii de serviciu.
Dacă se va revedea legea salarizării mi-aş dori foarte tare ca militarii să nu mai fie pe ultima linie de salarizare. Nu cred că soldatul român merită să fie pe ultima linie a grilei de salarizare. ”

ℹ️ Nicolae Ciucă este un militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.
ℹ️ El face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații, fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat în Irak).
ℹ️ În data de 28 octombrie 2019 a fost semnat de către Klaus Iohannis, președintele României, decretul de trecere în rezervă. În data de 4 noiembrie 2019 a preluat mandatul de ministru al Apărării Naționale.