Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi citită, luni, în Parlament, Executivul fiind acuzat de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. „Matematic avem 232 de voturi”, a anunțat Marcel Ciolacu, adică ar mai trebui un vot.PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR face apel la respectarea principiilor democratice și critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Matematic avem 232 de voturi. Am luat o decizie. În cazul în care un parlamentar PSD nu votează moțiunea sau lipseste nemotivat în ziua în care va fi votul o perioadă, respectiv până după alegerile generale, va fi suspendat din PSD va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că în prezent moțiunea de cenzură este susținută de trei formațiuni, respectiv PSD, UDMR și Forța Națională.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/motiunea-de-cenzura-impotriva-guvernului-orban-va-fi-citita-in-parlament-psd-se-bazeaza-pe-232-de-voturi-1254198