Monica Cristina Anisie, propusă pentru a ocupa funcția de ministru al Educației în Guvernul Orban, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului. Decizia a fost luată cu 17 voturi ”pentru”, patru ”împotrivă” și șase abțineri.Monica Anisie: ”Să eliminăm cultura plagiatului și să creștem calitatea în educație. Voi avea toleranță zero pentru plagiat. Susțin înființarea registrului unde să fie publicate toate tezele de doctorat din 1990 până în prezent.
Cred că la acest moment învăţământul universitar nu este aliniat suficient la piaţa forţei de muncă. Numărul de absolvenţi în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei, matematicii este extrem de scăzut.
În ceea ce priveşte trimiterea, în mod obligatoriu, în învăţământul profesional a copiilor care nu obţin media de admitere cinci, vă pot spune că sunt împotriva acestei măsuri şi că voi reveni la legislaţia anterioară. Nu putem să pedepsim copiii şi, pe de altă parte, să fim demagogi şi să spunem că vrem învăţământ dual de calitate.
În ceea ce priveşte corupţia, spun un NU hotărât! Voi fi împotriva tuturor acestor strângeri de fonduri şi tuturor formelor de corupţie din sistem. ”