Bogdan Aurescu: ”Cu ocazia vizitei doamnei Maia Sandu la Cotroceni, președintele Iohannis a lansat ideea unui grup mixt la nivel de guverne, acceptată la Chișinău, care s-a și întâlnit deja. Printre elementele ridicate de guvernul Moldovei e o solicitare de 200 milioane împrumut rambursabil pentru a ajuta Moldova să cumpere gaze ca să treacă peste iarnă.
Voi acționa pentru consolidarea triadei esențiale care definește politica externă a României: întărirea și extinderea parteneriatului strategic cu SUA, creșterea rolului și profilului Românie în UE și, respectiv, NATO. Dorim creșterea prezenței militare americane în România. Cerem un calendar realist al aderării la spațiul Schengen.
Vom menține poziția tradițională cu privire la procesul de pace din Orientul Mijlociu și statutul Ierusalimului. ”
Vizionează alături de prieteni sau împreună cu un grup:  https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/2317257785253162/