ℹ️Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, s-a întâlnit cu o delegație formată din primari de comune, membri ai Asociației Comunelor din România (ACoR).
ℹ️Tema principală a întâlnirii a fost programul de împădurire pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor îl propune pentru primăvara anului 2020 – Campania Națională de Împădurire – și modalitățile prin care ACoR poate susține acest proiect, prin care se dorește creșterea suprafețelor de pădure la nivel național.
ℹ️Una din modalitățile de creștere a suprafețelor ocupate cu păduri o reprezintă împădurirea terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic și a îmbunătățirii condițiilor de mediu.Costel Alexe:”În primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, vom demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România. La nivelul ministerului există, deja, un grup de lucru care organizează toată această campanie. Romsilva are şi va pune la dispoziţie materialul săditor, puieţii necesari pentru a acoperi toate suprafeţele în afara ariei pe care Regia Naţională a Pădurilor Romsilva o are în plan de împădurire.”