ℹ️Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, s-a întâlnit cu o delegație formată din primari de comune, membri ai Asociației Comunelor din România (ACoR).
ℹ️Tema principală a întâlnirii a fost programul de împădurire pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor îl propune pentru primăvara anului 2020 – Campania Națională de Împădurire – și modalitățile prin care ACoR poate susține acest proiect, prin care se dorește creșterea suprafețelor de pădure la nivel național.
ℹ️Una din modalitățile de creștere a suprafețelor ocupate cu păduri o reprezintă împădurirea terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic și a îmbunătățirii condițiilor de mediu.Costel Alexe:”În primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, vom demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România. La nivelul ministerului există, deja, un grup de lucru care organizează toată această campanie. Romsilva are şi va pune la dispoziţie materialul săditor, puieţii necesari pentru a acoperi toate suprafeţele în afara ariei pe care Regia Naţională a Pădurilor Romsilva o are în plan de împădurire.”

ℹ️Reprezentanții ACoR au fost de acord ca unitățile administrative teritoriale (UAT) să identifice cât mai repede terenurile degradate și alte suprafețe de teren în vederea începerii campaniei de împădurire