Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe: ”Am semnat PROTOCOLUL prin care Delta Văcărești câștigă UN SPRIJIN IMPORTANT în administrare, un document care generează un câștig imens pentru București, pentru miile de cetățeni care vizitează parcul și se bucură de verdeață, de aer curat și de energia vie a naturii.Este de asemenea și o acțiune prin care ne propunem să facem “dreptate”, o reparație morală pentru cei care au stat în spatele declarării celui mai mare parc urban din România și din Uniunea Europeană – Asociația Parcului Natural Văcărești.
”Nebunia frumoasă” a unor oameni sufletiști și pasionați de ecologie, care au pus pe masa multor guverne un studiu prin care arăta bogăția de specii găsită între blocurile din București a dat roade și mă bucur că astăzi am reușit să deblocăm un proiect ce a stat încremenit în birocrație și dezinteres.
Peste 150 de specii de păsări, peste 330 de specii de plante, 13 specii de mamifere, 12 de moluște, reptile, pești, o FORMĂ UNICĂ DE NATURĂ se dezvoltă în mijlocul Bucureștiului.
Îmi doresc ca de astăzi, echipa Asociației împreună cu echipa ANANP să se pună la masă și să stabilească niște obiective și termene fezabile pentru îndeplinirea a tot ceea ce trebuie să se întâmple aici
Dragi bucureșteni,
Dragi români,
Avem un parc urban, fiind cu adevărat privilegiați în lume, unii din puținii europeni care au așa ceva fapt pentru care vă invit să îl sprijinim și să ne apucăm de treabă pentru a-l facem cunoscut peste tot în lume pentru felul în care va fi și administrat.”