ℹ️ Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu: ”În 2017 Gabriela Firea a înființat 22 de companii. Astăzi sunt funcționale 18. Câți oameni lucrează în aceste companii? 4500 de persoane. 1500 doar la Compania Municipală de Consolidări.Salariile? Evident mai mari decât în sectorul privat, ajung la 7400 lei net.
Cu câți bani au fost capitalizate aceste companii? Mai clar, câți bani a luat Gabrilea Firea de la investiții pentru plata sinecuriștilor? UN MILIARD DE LEI!!!”

ℹ️ Florin Cîţu a prezentat publicului și situaţia cheltuielilor de personal la companiile municipale din București. Acestea reprezintă între 72% şi 100% din totalul cheltuielilor de exploatare.
De exemplu, la Regia Generală de Apă București cheltuielile de personal reprezintă 100% din totalul cheltuielilor de exploatare, astfel, nu mai rămâne niciun leu pentru investiţii.
Compania municipală Parking București SA, compania Imobiliară București SA sau compania Sport pentru Toți București SA alocă, fiecare, un procent de 92% pentru cheltuieli de personal. Bani pentru investiţii mai putin de 8%.
Companiile municipale Protecție Civilă și Voluntariat, Managementul Transporturilor SA și Turistică București SA alocă, fiecare, un procent de 91% pentru cheltuieli de personal.