ℹ️ Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîţu, a explicat că planul Guvernului #PNL de a reduce deficitul bugetar dă rezultate, întrucât scad dobânzile şi creşte încrederea investitorilor.
ℹ️ Florin Cîțu a anunțat că agenţia de rating Moody’s a transmis că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară.Florin Cîţu: “Alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară.
Din primul moment am comunicat transparent și permanent cu investitorii, agențiile de rating, partenerii noștri instituționali.
Tot ce am anunțat este CREDIBIL. Nu umblăm cu miniciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu și comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români.
Dobânzile SCAD în fiecare zi.
Un deficit bugetar mai mic înseamnă inflație mai mică și dobânzi mai mici pentru români.
Ieri, încă o veste BUNĂ pentru guvernul #PNL.
Agenția de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de țară. La fiecare întălnire cu investitorii am explicat foarte clar de ce România are nevoie de alegeri anticipate și acum avem rezultatele comunicării permanente și credibile.
„Dintr-o perspectivă de credit, organizarea alegerilor anticipate ar putea aduce implementarea unor noi politici guvernamentale. Un guvern proaspăt ales cu un mandat clar să abordeze provocările economice şi fiscale ar putea fi un element pozitiv pentru perspectiva de credit”, se menționează în opinia transmisă de agenția de rating Moody’s, în data de 13 februarie 2020.
Este, cred, primul exemplu în istorie când o țară trece printr-o situație politică dificilă cu o economie care a fost căpușată de socialiști aproape un deceniu, dar are susținerea și încrederea investitorilor, a agențiilor de rating și a partenerii instituționali din UE și SUA.
Guvernul PNL a făcut din nou ca România să conteze. Urmează lucruri fantastice pentru români. V-am promis și așa vom face.”
#RomâniiTrebuieSăȘtie #FacemRomâniaSăConteze #CurajHaiCăSePoate