ℹ️ Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ, miercuri, din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.
 Votul a avut caracter politic, comisiile fiind dominate de reprezentanții PSD. În prim plan, oamenii promovați în Parlament de Liviu Dragnea: Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan, Adrian Solomon.
 PSD a încercat să transforme lucrările într-un circ politic. Unii dintre parlamentarii PSD au recurs la jigniri la adresa Violetei Alexandru și au renunţat la pluralul politeţii.
 Preşedintele de şedinţă, Adrian Solomon (PSD), a jignit-o pe Violeta Alexandru și l-a amenințat pe deputatul PNL Florin Roman că îl dă afară din sală, atunci când acesta a cerut ca Violeta Alexandru să fie lăsată să își prezinte bilanțul.
 Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a încercat să manipuleze lucrările, insinuând că Guvernul PNL nu va majora pensiile cu 40%, în ciuda repetatelor asigurări ale Violetei Alexandru că va respecta legea în vigoare și că nu există în Ministerul Muncii niciun proiect care să modifice cu ceva legea în vigoare.
Deranjată de o afirmație legată de represiunea pe care a dirijat-o în 10 august 2018, Carmen Dan, fost ministru de Interne, l-a trimis pe Florin Roman ”să se caute”. Florin Roman a acuzat-o pe Carmen Dan că a făcut gesturi nedemne de Parlament, după modelul colegului său de partid Florin Iordache.

Violeta Alexandru: ”În cele 3 luni de mandat, am pus instituţiile la treabă, să muncească, să treacă de raportări, statistici şi altele care prezintă o realitate cosmetizată.
Am cerut transparenţă totală şi recunoaşterea problemelor din sistem, respectiv am cerut tuturor celor care lucrează în sistem să vină cu soluţii şi nu să se comporte ca nişte oameni care nu respectă pensionarii, oamenii care muncesc, persoanele cu dizabilităţi, cei în nevoie. Cu alte cuvinte, în cele trei luni de mandat am răsturnat modul în care se lucrează în Ministerul Muncii şi am pus nevoile oamenilor în centrul preocupărilor mele
Chiar dacă dumneavoastră m-aţi jignit în plenul Parlamentului spunând că mă ocup cu decoraţiuni interioare, să ştiţi că pe mine m-a durut să văd pensionari care stăteau cu spatele aplecat la un ghişeu mic, umiliţi de funcţionarii de pe partea cealaltă care stăteau confortabil pe scaun.”