ℹ️ Ministrul desemnat al Finanțelor Publice, Florin Cîţu, a fost audiat în comisiile de specialitate primind 18 voturi pentru și 18 voturi împotrivă. Votul a fost unul politic, comisiile de buget-finanțe fiind dominate de PSD.

Printr-o interpretare abuzivă a Regulamentului, președintele de ședință, Viorel Arcaș (PSD), a susținut că avizul este negativ. Avizul comisiei este consultativ.
 PSD a încercat să transforme audierile într-un show politic. Eugen Teodorovici (PSD) a încercat să monopolizeze audierile, dând sfaturi în loc să pună întrebări așa cum prevede cutuma parlamentară. Și asta deși ”soluțiile” pe care le-a aplicat pe vremea când era ministru al Finanțelor au determinat Comisia Europeană să declanșeze procedura de deficit excesiv.

ℹ️ Abrogarea OUG 114 prin ordonanţă de urgenţă şi eliminarea supraaccizei la carburanţi se numără printre obiectivele îndeplinite de ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
Florin Cîțu: ”În programul de guvernare care a fost aprobat în Parlament anul trecut au fost câteva lucruri pe care deja le-am făcut şi aş vrea să le menţionez, pentru că sunt foarte mândru că s-au rezolvat. În primul rând, Ordonanţa 114, care, deşi a trebuit să avem două încercări, până la urmă a fost ucisă prin ordonanţă de urgenţă. A fost eliminat split TVA, a fost eliminată supraimpozitarea contractelor de muncă part-time şi, bineînţeles, eliminarea supraaccizei la carburanţi. ”

ℹ️ Totodată, ministrul i-a răspuns deputatului PSD Marius Budăi, care i-a cerut să spună dacă pensiile vor fi majorate cu 40% de la 1 septembrie.
Florin Cîțu: ”Trebuie să înţelegem de ce dumneavoastră nu aţi vrut să plătiţi pensiile de la 1 ianuarie. Pentru că asta este întrebarea. Eu vă spun că banii sunt în buget, aş fi plătit pensiile de la 1 ianuarie, am inclus banii în buget, sunt acolo şi pensiile trebuia plătite de la 1 ianuarie.”
ℹ️ Una din prioritățile lui Florin Cîțu este informatizarea ANAF, pentru a colecta mai mulţi bani la buget.”