Autostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureş şi Iaşi, trebuie construită, nu trebuie “declarată”. Conform anunţului de  vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, Autostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureş şi Iaşi, va fi declarată obiectiv de importanţă naţională. Declaraţia a fost făcută la finalul unei întrevederi pe care reprezentanţii asociaţiilor ce militează pentru autostrada ,  A 8 au avut-o, la Iaşi, cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.„Vom introduce în următorul CSAT şi Autostrada Marii Uniri ca obiectiv strategic de importanţă naţională, adică tronsoanele Târgu Mureş – Târgu Neamţ, Târgu Neamţ – Iaşi, Iaşi – Ungheni, inclusiv podul de peste Prut, şi vom păstra legătura. O dată la două săptămâni ne vom întâlni şi vom vedea paşii care s-au făcut pe acest obiectiv”, a afirmat Răzvan Cuc.

Viorica Dăncilă spune că, spre deosebire de ceilalți candidați, PSD nu are „aroganța unora care deja văd aceste alegeri câștigate”, dar a amânat un răspuns exact despre o eventuală autostradă. „Am venit de foarte multe ori cu mașina, este prima dată când vin cu elicopterul. Trebuie să ajung în foarte multe județe ale țării. Știu acest lucru, este și motivul pentru care încercăm să dezvoltăm infrastructura din România”, a precizat Viorica Dăncilă.

La finele anului trecut, președintele Klaus Iohannis a semnat în mod public, în transmisii TV în direct, și a promulgat astfel proiectul de lege care impune Guvernului construcția, în doar patru ani, a unei autostrăzi de 311 kilometri, cu un cost estimat la circa 9 miliarde de euro. Parlamentul a adoptat atunci proiectul de lege, iar ALDE, care este în coaliția de guvernământ cu PSD, a amenințat că nu votează bugetul pe 2019 dacă în document nu se va regăsi finanțarea lucrărilor la autostradă. Între timp, la Parlament mai sunt în dezbatere proiecte care obligă Guvernul la construcția altor 4 autostrăzi. „Este trist că trebuie să dăm legi pentru a fi construite autostrăzi. A nu construi acum înseamnă a încălca legea”, a transmis Iohannis. Autostrada Unirii ar trebui să lege Târgu Mureș de Iași și Ungheni. Față de proiectul inițial, deputații au adăugat la autostradă construcția unui pod nou peste Prut și obligația începerii licitațiilor în 30 de zile de la adoptarea legii. În 10 ani, însă, Ministerul Transporturilor nu a finalizat nici studiile de fezabilitate pentru autostradă și a programat terminarea construcției abia pentru anul 2030.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/autostrada-marii-uniri-intra-in-csat-un-proiect-in-aer-de-2-ani-19089164

Încă una dintre promisiunile electorale ale PSD se dovedește mincinoasă! Așteptăm cu viu interes de ceva vreme dezvoltarea infrastructurii , iar ceea ce au promis  PSD , ALDE , rămâne un vis frumos…