Impozitul forfetar și perspectiva a mii de falimente – un atac mascat la mediul privat.Este din ce în ce mai clar că s-a ajuns la fundul sacului. După ce a sărăcit bugetul cu măsuri populiste și cheltuieli nejustificate, guvernul lui Dăncilă caută să împovăreze populația și firmele private cu noi taxe. Mai nou, a reapărut fantoma impozitului forfetar, readusă de undeva din trecut. Domnul Teodorovici este cel care a aruncat momeala pe piață, susținând (în mod ipocrit, evident) că această taxă ar fi benefică pentru mediul de afaceri. De ce? Pentru că firmele plătitoare nu vor mai fi controlate de ANAF.

Ce nu ne spune dumnealui, însă, este că ANAF oricum nu va mai avea ce să controleze, pentru că multe firme ar merge direct către faliment, așa cum s-a întâmplat și în 2009, când impozitul forfetar a mai a fost introdus.

Ce este impozitul forfetar? Este o taxă pe care o firmă ar trebui să o plătească, indiferent dacă are sau nu încasări. Chiar dacă într-o lună, sau mai multe luni, nu are activitate, suma tot trebuie plătită.

Cele mai afectate vor fi firmele mici, deoarece multe dintre ele abia de își acoperă cheltuielile curente și plata angajaților din veniturile realizate.
Odată cu falimentul acestora, se vor duce pe apa sâmbetei și mii de locuri de muncă.

Așa acționează guvernul Dăncilă, un guvern incompetent și iresponsabil. Vine cu soluții proaste, chiar dacă acestea au mai fost probate în timp și s-au dovedit falimentare!

Sursa: https://www.facebook.com/MateiDobrovieDeputat/