Cheltuielile sociale trecute în sarcina primăriilor și diminuarea veniturilor care ar trebui să ajungă de la bugetul de stat (din TVA și impozitul pe venit) au determinat dezechilibre majore financiare în bugetele primăriilor. Situația este atât de drastică încât unele dintre primării riscă falimentul.

După ce le-a promis că vor primi la rectificarea bugetară diferențele din impozitul pe venit cuvenit pe primele 3 luni ( până la nivelul de 100%), acum,Teodorovici dă din colț în colț și încearcă să mai reducă din promisiunile făcute.

Programele sociale se află în impas, nu mai sunt bani pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap, nici pentru „școală după școală” sau pentru bursele elevilor, iar tichetele de vacanță au devenit un vis. Unele primării mai mici nu mai au bani suficienți nici pentru salarii, sau pentru plata apei și a curentului electric din școli. Cât despre bani pentru dezvoltare, nici nu se mai pune problema.

Dacă nu vor fi suplimentate bugetele la rectificarea ce urmează să fie făcută până la sfârșitul lunii iunie, multe primării vor intra în faliment.
Primarii sunt hotărâți să iasă la proteste în fața Guvernului dacă situația nu se va remedia.

#guvernincompetent #demisia

Sursa: https://www.facebook.com/MateiDobrovieDeputat/