Am plătit 10 milioane de euro din bugetul local și avem parte de mai multă poluare, de nervi și mult timp pierdut în mașină. Din păcate, măsurile propuse de către dl. Mihai Chirica întârzie să apară sau sunt doar de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului cât și asupra poluării.Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului și a poluării sunt:

șoseaua de centură;
 parcările „Park and Ride”;
 o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot orașul, regândirea sistemului de management al traficului la parametri actuali,
 sensuri giratorii în Păcurari (intersecţia Moara de Foc pe şos. Păcurari şi tot pe această şosea în zona intersecţiei cu străzile Petru Poni şi Niciman), Podul de Fier, intersecţia de la Cotnari și intersecția de la Granit.
 reintroducerea „verdelui intermitent“ pentru virajul la dreapta în intersecţiile de unde a fost desfiinţat;
 introducerea în intersecţii semaforizate a unor benzi speciale pentru virajul la stânga;
 reintroducerea cronometrelor în intersecţiile secundare;
 introducerea de sensuri unice pe o serie de străzi în cartiere;
 benzi unice pentru transportul în comun în tot orașul, concomitent cu construcția de parcări supraterane în cartiere pentru a muta mașinile parcate pe principalele bulevarde.

Programul meu pentru Iași: https://mariusbodea.ro/program/

Sursa: https://www.facebook.com/PNL-IASI-185088338177066/