Statele și societățile nu merg doar spre globalizare, ci și spre o competiție avansată pentru cea mai valoroasă resursă, inteligența umană. Studiul anual PWC Global CEO Survey 2019, care cuprinde și componenta pentru România, aflat la a XXII-a ediție, indică temerile managerilor de top cu privire la instabilitatea și pericolele legate de tendințele centrifuge din piața muncii, tinerii valoriși și profesioniștii de top din România fiind tot mai tentați să aleagă oferte de job-uri din alte țări.Studiul cuantifică precis, prin estimările antreprenorilor, chiar și influența negativă în PIB a lipsei forței de muncă, pierderile totale cauzate situându-se la 3,7% din Produsul Intern Brut (PIB) al României.

Din această perspectivă, educația superioară și formarea tinerelor talente, pentru job-urile viitorului și înaltă specializare, devin domenii care ar trebui incluse în strategia noastră de țară.

România Educată, platforma pentru educație propusă de președintele României, domnul Klaus Iohannis, este documentul strategic prin care a fost promovată această nouă perspectivă despre educație ca pilon al strategiei noastre de țară.

Referințe: https://www.pwc.ro/…/publicat…/2019/ceo-survey-2019-cee.html

Sursa:https://www.facebook.com/marilenpirtea/